XVIII. Ročník soutěže diplomových prací – výsledky

Vyhodnocení XVIII. ročníku Soutěže diplomových prací proběhlo netradičně kvůli nouzovému stavu v komorním provedení 11. prosince 2020 v prostorách KÚ JMK v Brně. V roce 2020 bylo přihlášeno 23 prací, z toho 6 prácí v bakalářské kategorii a 17 v kategorii diplomové. Komise hodnotitelů ocenila tři bakalářské a tři diplomové práce.


V kategorii BAKALÁŘSKÝCH PRACÍ získali ocenění:

 

  1. Vegetační charakteristika geograficky významných prvků květeny Slavkovska. Klára Klinkovská v rámci svého výzkumu přinesla nové vědecké i prakticky využitelné poznatky flóry Slavkovska, převyšuje svou precizností standard bakalářských prací.

  2. Environmentální gramotnostskautských vedoucích. Róza Fadrná sledovala úroveň environmentální gramotnosti skautských vedoucíchna území města Brna a odhalila poněkud alarmující výsledky, které si zasloužípozornost Ekologického odboru Junáka.

  3. Reakce sazenic jilmu vazu (ulmus laevis pall.) na stres suchem. Terezie Polívková experimentální metodou zjistila, že existuje výrazná variabilita ve strategii na sucho v populaci jilmu vazu, což lze využít pro výběr vhodné populace k vysazení v lesích Jihomoravského kraje.

V kategorii DIPLOMOVÝCH PRACÍ získali ocenění:

 

  1. Znečištění vnášené do chkomoravský kras povrchovými toky. Klára Vaculíková se věnovala lokalitě CHKO Moravský kras, kde sledovala znečištění vnášené do oblasti povrchovými toky. Kromě výborně zpracované práce autorka vystoupila z mantinelů kladených na diplomovoupráci tím, že zapojila do měření místní školu, vytvořila informační web ofosoforu.cz a výsledky její práce budou k dispozici v domě přírody Moravský kras a budou využívány na pracovišti Lipky pro vzdělávací účely.

  2. Brno – špitálka _smart city. Lucie Šmídová v rámci urbanistické studie o městské části Brno-Špitálka zvolila komplexní přístup k problematice a snažila se najít praktické řešení, jak využítrezervy městské zástavby, aby nedošlo k rozšiřování na zelené louky.

  3. Hodnocení antimikrobiálnícha ekotoxických vlastností novýchtypů nanovlákenných membrán. Nina Pálešová ve své práci hodnotila modifikace filtračních membrán pro čistírenské technologie s cílem zabránit bakteriálním nárůstům, které snižují jejich efektivnost. Vybrala aplikačně nejvhodnější filtrační membrány. To vše propojilas environmentálním hlediskem a spolupracovala s firmou dodávající potřebnétechnologie.

Anotace všech soutěžících prací najdete ve sborníku Studenti pro Jihomoravský kraj 2020.

 

 

Informace o proběhlých ročnících soutěže


Soubory ke stažení:






Lipka – školské zařízení pro environmentální
vzdělávání Brno, příspěvková organizace

IČ: 44993447, DIČ: CZ44993447
ID datové schránky: fqbk27z
Lipová 233/20, Brno, +420 543 330 838
lipka@lipka.cz



   




Informace o cookies


Kliknutím na Přijmout vše budou uloženy cookies funkční, preferenční, analytické, marketingové. Přinese vám to pohodlné používání webu, umožní nám měřit jeho funkčnost i cílit lépe reklamní nabídku našich produktů. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na Nastavení cookies.

Nastavení cookies Přijmout vše

Nastavení cookies


Kliknutím na Přijmout vše budou uloženy cookies funkční, výkonnostní, analytické, marketingové. Přinese vám to pohodlné používání webu, umožní nám měřit jeho funkčnost i cílit lépe reklamní nabídku našich produktů. Své preference můžete detailně nastavit a uložit kliknutím na Uložit nastavení.

Přijmout vše Uložit nastavení

Funkční:
Některé soubory cookie jsou vyžadovány, aby byla zajištěna základní funkčnost. Bez těchto cookies nebude web fungovat správně. Ve výchozím nastavení jsou povoleny a nelze je zakázat.

Preferenční:
Preferenční soubory cookie umožňují, aby si webový server zapamatoval informace, díky nimž přizpůsobil vzhledu nebo chování webu každému uživateli. Mezi tyto informace může patřit ukládání vybrané měny, regionu, jazyka nebo barevného motivu.

Analytické:
Analytické soubory cookie nám pomáhají vylepšovat naše webové stránky shromažďováním informací a podáváním zpráv o jeho používání.

Marketingové:
Marketingové soubory cookie se používají ke sledování návštěvníků napříč webovými stránkami, které majitelům stránek umožňují zobrazovat relevantní a poutavé reklamy.